Orlai Produkció új évad

|

Hernádi Judit, Hámori Ildikó, Kardos Róbert, Bánfalvi Eszter, Szikszai Rémusz, Ujj Mészáros Károly

Szeptemberben három helyszínen négy új darab debütál az Orlai Produkciós Iroda műhelyéből. Az új évad nemzetközi sikerdaraboktól magyar zenés performanszokig széles spektrumot fog be.

Budapest, Te
Fotó: Takács Attila

A West Enden és a filmvásznon is nagy sikert aratott Amy világa Hernádi Judit és Gombó Viola anya-lánya párosával látható a Belvárosi Színházban, és a társulat ugyanitt mutatja be Pelsőczy Réka rendezésében a Budapest, Te! című zenés városnézést, ami az elmúlt évszázad legnagyobb Budapest-slágereit eleveníti fel a színpadon. Egy rendhagyó helyszín is szerepel az új kínálatban: a Hamis hang című kortárs francia darab Ujj Mészáros Károly ugyanis a frissen felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában állítja színpadra. Bodor Johanna önéletrajzi regényből Nem baj, majd megértem címen pedig Szikszai Rémusz készített előadást, amit a 3K Kulturális Központban ismerhet meg először az Orlai Produkciós Iroda közönsége.

Amy világa

Szívbemarkoló történet az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről, Hernádi Judit és Gombó Viola főszereplésével. David Hare darabja az önfeláldozó szeretetről, a felnőtté válás és a művészlét nehézségeiről szól. És mivel a főhős színésznő, természetesen beleshetünk a kulisszák mögé is, a színházi és filmes művészek világába, ahol a mindennapos csalódás és fájdalom elől a legtöbben ügyes kis élethazugságokba menekülnek. Valló Péter rendezésében Hámori Ildikó, Kardos Róbert, Dékány Barnabás és Zakariás Máté szerepel.

 

Hamis hang

Didier Caron drámája egy feszült, óramű pontosságú kamaradarab krimibe illő fordulatokkal, amelyben a sokáig egyszerű rajongónak hitt fiatalember nem csupán álmaitól és önbecsülésétől fosztja meg a világhír küszöbén álló karmestert, hanem felidézi a 20. század legsötétebb napjait is. A Ujj Mészáros Károly rendezésében Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor látható. A Hamis hang állandó budapesti játszóhelye egy egészen egyedülálló helyszín, az évekig tartó felújítás után ismét a régi fényében tündöklő Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga.

Hamis hang
Fotó: Takács Attila

Nem baj, majd megértem

Bodor Johanna 2014-ben megjelent önéletrajzi regénye felkavaró és felszabadító őszinteségű mű. Főhőse, a tizenhét éves Johanna, a bukaresti balettintézet ígéretes növendéke, egyedül marad Ceaușescu Romániájában. Döntéseket kell hoznia, pedig csak rossz és még rosszabb közül választhat. Miközben mindent kockára tesz, hogy semmit és senkit se veszítsen el, észrevétlenül elveszíti önmagát. A nyolcvanas évek diktatúráját megidéző történet egy abszurd és kegyetlen korszak lenyomata. Egy korszaké, amelyben felnőni pusztító és amit túlélni felemelő. Az élettapasztalatból adódó hitelesség garanciája a rendező, Szikszai Rémusz, aki az előadás szövegváltozatát Ari-Nagy Barbarával készítette el. A színpadon Bánfalvi Eszter, Ötvös András, Kerekes Éva, Gyabronka József látható.

Nem baj, majd megértem
Fotó: Takács Attila

Budapest, Te!

A csoport vallomása a városhoz és lakóihoz egy személyes hangvételű előadás, azzal a céllal, hogy zenés-táncos formában ragadja meg azt az egyedülálló hangot, közeget és kultúrát, amit Budapest néven ismerünk. Az előadáshoz hetente jelentkező kisfilmek érhetőek el a társulat YouTube csatornáján. Pelsőczy Réka álmodta meg és rendezte az előadást, a színpadon Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Péter Kata, Takács Zalán, Nagy Dániel Viktor, Gombó Viola, Börcsök Olivér énekel, táncol és sztorizik, a zenét Wagner-Puskás Péter szolgáltatja.

További információk az Orlai Produkció honlapján.

CÍMKÉK: