Online előadások a Jászai Mari Színházból

|

Háy János, Erdman, Móricz…

Decemberben a Jászai Mari Színház is elindította online streamelt előadásait.

Danis Lídia és Bakonyi Csilla

A havi kínálatban ezúttal 5 előadást tekinthetnek meg a nézők, melyek a korábbi évadok nagy szakmai és közönségsikerei. A programot, ahogyan a színház offline évadait is, a műfaji sokszínűség jellemzi, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző, izgalmas előadásokat online formában is, előre meghirdetett időpontokban.

  1. december 7-9.

Hargitai Iván rendezte Tatabányán Háy János kortárs drámáját, a Házasságon innen és túlt. A darab mindannyiunkat érintő problémákat dolgoz fel: tragikomikus játék, modern labirintus, egymásba gabalyodó kapcsolatok szövevénye.

Az előadás weboldala

  1. december 11-13.

Az öngyilkos Nyikolaj Erdman ritkán játszott komédiája, igazi csemege lehet a színházrajongók számára, az előadást Guelmino Sándor rendezésében tekinthetik meg az érdeklődők.

Az előadás weboldala

  1. december 14-16.

A Molière: Tartuffe Szikszai Rémusz rendezésében 2016-ban megjárta a POSZT-ot, a Városmajori Színházi Szemlét, az Ördögkatlan Fesztivált és a Vidéki Színházak Fesztiválját is. Molière halhatatlan, örök érvényű komédiáját Parti Nagy Lajos varázsolta lendületesen maivá.

Az előadás weboldala

  1. december 18-20.

A Rokonok Móricz Zsigmond klasszikus regényének színpadi átiratát Szakonyi Károly készítette, az előadást szintén Hargitai Iván rendezésében láthatják a nézők. A produkció nem csak Tatabányán aratott nagy sikert, de a Vidéki Színházak Fesztiválján is.

Az előadás weboldala

  1. december 26-31.

A zenés darabok szerelmesei is örülhetnek: a decemberi kínálatban a Csoportterápia biztosítja a jó dalokat, a táncot és a nevetést, Simon Kornél rendezésében.

Az előadás weboldala

Azok a nézők, akik támogatni szeretnék a színházat a járvány időszakában, az előadásokat támogatói jegy vásárlásával is megtekinthetik.

Bár a színházban jelenleg nincs mód a személyes találkozásra, a Jászai Mari Színház társulata azt reméli, az online előadások nézése közben mégis „együtt lehetünk”, és osztozhatunk azokban a feledhetetlen pillanatokban, melyeket csak a színház és a Jászai képes nyújtani.

Az előadások online közvetítését új kínálattal januárban is folytatja a színház.

További információkat a jaszaszinhaz.hu weboldalon, valamint a színház Facebook oldalán találnak az érdeklődők.

CÍMKÉK: