Újranyit a Miskolci Nemzeti Színház

|

Szabó Máté: Déjà vu, Béres Attila: Producerek, Ascher Tamás: Hazatérés

A Miskolci Nemzeti Színház május 29-én újra megnyitja kapuit a közönség előtt. Szabó Máté rendezésében a Déjà vu című előadás premierje indítja az évet, de számos régi kedvenc és elmaradt bemutató is várja majd a nézőket.

Producerek – Foró: Gálos Mihály Samu

A jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően az előadások csak védettségi igazolvánnyal látogathatók és a színházban szigorú biztonsági intézkedések is érvényben lesznek.

Május 29-én felgördül a függöny a Nagyszínházban, ahol Szabó Máté rendezésében debütál a Déjà vu című produkció. Az előadás Ettore Scola A bál című nagysikerű filmjének ötletét felhasználva tesz kísérletet arra, hogy néhány tipikus karakter és a korra jellemző zenék és táncok segítségével felidézze az utóbbi százhúsz év magyar történelmének szomorú vagy felemelő epizódjait. A cselekmény egy elképzelt közösségi hely folyamatosan változó közegében játszódik.

Deja vu – Fotó: Gálos Mihály Samu

Június 18-án az évad közepén elmaradt Producerek című musicalt mutatják be Béres Attila rendezésében. „Egy valaha szebb napokat látott producer és egy ravasz könyvelő, a világ legrosszabb színdarabjából akarnak nagy pénzt csinálni…” A sokoldalú Mel Brooks 1967-es Oscar-díjas forgatókönyvéhez zenét is szerezve írt musicalt 2001-ben Thomas Meehan közreműködésével. A Broadway világát szarkasztikus humorral és öniróniával ábrázoló darab bemutatásának évében minden idők legtöbb Tony-díját kapta, és azóta is fergeteges sikerrel játsszák a világ zenés színpadain.

Június 26-án a Hazatérés premierjére készül a színház, melyet Ascher Tamás értelmezésében ismerhetnek meg a miskolci nézők. Harold Pinter 1964-ben íródott drámájának története szerint az Amerikában élő filozófiaprofesszor, Teddy és felesége Ruth hosszú évek után váratlanul hazalátogatnak a férfi munkásosztálybeli családjához Észak-Londonba, de egy nyugodt összejövetel helyett valódi családi sportpokolba csöppennek. Az elveszettnek hitt fiú és az őt kísérő idegen nő pedig csak olaj a családi tűzfészekre.

Bál a Savoyban – Fotó: Gálos Mihály Samu

Az új darabok mellett visszatér a 2019-2020-as évad nagy kedvence, a Feketeszárú cseresznye, valamint a Bál a Savoyban operett, Szőcs Artur rendező másik nagysikerű előadása.

A Miskolci Nemzeti Színház részletes műsora megtekinthető a színház weboldalán.

CÍMKÉK: