A Loupe új bemutatója

|

Sodró Elizával és Rusznák Andrással készül a Loupe új bemutatója

A Loupe Színházi Társulás csapata augusztus első hetében elkezdte Cordelia O’Neill Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá című darabjának próbafolyamatát, Sodró Elizával és Rusznák Andrással.

Rusznák András és Sodró Eliza

A kétszereplős produkció egy elképzelhetetlen, mégis magától értetődő szerelem története, amit beárnyékol a pár közös gyermekének elvesztése. Az előadás igazi sírós-nevetős élménynek ígérkezik: miközben nehéz témát dolgoz fel, rengeteg humorosan ismerős hétköznapi párkapcsolati szituáció is megjelenik benne.

Cordelia O’Neill szövegét 2021 szeptemberében mutatták be Londonban, 2022-ben pedig elnyerte az Off West End Awardson a legjobb új színdarabért járó díjat.

Minden negyedik terhesség végződik a magzat vagy a gyermek elvesztésével. Évente 16-17 ezer pár küzd ezzel a tragédiával. Mindannyiunknak – még ha személyes tapasztalatunk nincs is erről, – alighanem van ilyen történet a környezetében.

A Loupe Színházi Társulás bemutatójára 2023. november 11-én, a Marczibányi Téri Művelődési Központban kerül sor, jegyek már kaphatók a loupe.hu oldalon.

Az alkotók ajánlója a darab elé:

Különbözőbbek talán nem is lehetnének, Alex és Rupert között mégis minden magától értetődően alakul – ami a lényeget illeti. De mi történik akkor, ha pont ott kap sebet egy kapcsolat, ami az egyik leglényegibb? Hogyan lehet feldolgozni egy újszülött gyermek elvesztését? Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést. Mint aki maga is járt azon a tájon, amelyről mesél, s akinek épp ezért készek vagyunk elhinni: lehetséges a visszatérés. Mint bármi. Csak elég erősen kell rá gondolni.

 Cordelia O’Neill: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Fordította: Horváth János Antal

Játsszák: Sodró Eliza, Rusznák András

Zeneszerző: Farkas Virág ‘Zazie’

Dramaturg: Sándor Júlia

Látványtervező: Fekete Anna

Látványasszisztens: Kaszás Nina

Koreográfus: Molnár G. Nóra

A rendező munkatársa: Fazekas Anna

Rendező: Horváth János Antal

CÍMKÉK: