Lidércek, Shaxpeare, Delírium

|

Bodó Viktor újra az Örkény Színházban rendez

Megtartotta a 2023/2024-es évad első nagyszínpadi bemutatójának olvasópróbáját az Örkény Színház. Bodó Viktor állítja színpadra a Lidércek, Shaxpeare, Delírium című darabot, Shakespeare Szentivánéji álom című klasszikusát Závada Péterrel gondolták újra. A bemutatóra 2023. október 6-án kerül sor.

Olvasópróba, Fotó: Horváth Judit

Egy férfi. És még egy. Meg két nő. Egy ideális narrátori bariton, valamint egy rakás leszokófélben lévő ápolt egy drog-és alkohol rehabilitációs intézetben. Egynéhány viszonzatlan szerelem. Aztán mégis. Aztán mégsem.

Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be. Egy szamár, egy szonár és egy szamovár. Na de kire?  Biztosan Puckra, a dílörre… Oh, no! Pont a klinikán? Épp ma? Gyarországon? Vagy az egész csak egy álom? Szentivány Néni álma? Hmm. Utye-utye? Na de komolyra fordítva a szót: tósz.

Olvasópróba, Fotó: Horváth Judit

LIDÉRCEK, SHAXPEARE, DELÍRIUM

William Shakespeare Szentivánéji álom című drámája, Závada Péter átirata és a Társulat improvizációi alapján

Játsszák: Polgár Csaba, Hámori Gabriella, Zsigmond Emőke, Borsi-Balogh Máté, Józsa Bettina, Ficza István, Kókai Tünde, Friedenthal Zoltán, Máthé Zsolt, Hajduk Károly, Jéger Zsombor, Novkov Máté, Patkós Márton

Rendező: Bodó Viktor

Dramaturg: Varga Zsófia

Díszlet: Schnábel Zita

Jelmez: Giliga Ilka

Világítás: Baumgartner Sándor

Zenei- és sounddesign: Keresztes Gábor

Intim koordinátor: Egyed Bea

Trükkmester: Ujvári Bors

Asszisztens: Laky Diána

Ügyelő: Dávid Áron

Súgó: Horváth Éva

CÍMKÉK: