Indul a DESZK@ Digital

|

Május 26-tól 29-ig, digitális kivitelben

A Csokonai Színház tavaszi fesztiválja rendhagyó módon olyan kortárs drámákkal várja a közönséget, melyek a járványhelyzet alatt kifejezetten digitális platformokra készültek.

k2 Színház – Búcsúkoncert

A szervezők olyan előadásokat válogattak a szerdától péntekig tartó eseményre, amelyek eltérő módon járják be a digitális terek adta kreatív lehetőségeket. Ennek ellenére az előadásokat mégis közösségben élvezhetjük nappalink helyett.

Óriáskivetítőkön, a debreceni Nagyerdei Stadion füvéről kapcsolódhatunk be a DESZK@ Digital programjaiba. Ezért lett a fesztivál jelmondata: „Fűre lépni szabad!”

Babzsákokra, székekre, plédekre telepedve, kertszínház-hangulatot teremtve helyettesítik a társulatok személyes jelenlétét, rossz időjárás esetén pedig a fedett stadionban zajlanak majd a programok.

Május 26-án este a Csokonai Színház Hamletjével veszi kezdetét a fesztivál. A rendhagyó DESZKÁ-ra, a digitális produkciók között meghívást kapott az Örkény István Színház Kiváló dolgozók című előadása, a Trafó produkciója, a Levél Anyámhoz, amelyben Fekete Ádám író-rendező saját képernyőjét osztja meg a nézőkkel, a Nagyváradi Szigligeti Színház Y című ifjúsági előadása, valamint a k2 Színház abszurd és melankolikus bemutatója, a Búcsúkoncert is.

A fesztivál szakmai programjának fontos pillére a Színházi Dramaturgok Céhe által szervezett, Nyílt Fórum elnevezésű drámafejlesztési program. Keretében hat fiatal kortárs magyar drámaírót lát vendégül a DESZK@ Digital: Bognár Pétert, Dóka Pétert, Lesi Zoltánt, Maros Andrást, O. Horváth Sárit és Szilágyi Eszter Annát.

A fesztivál május 27-e és 29-e között minden este szakmai beszélgetéssel zárul a Nagyerdei Stadionban. Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában válthatók.

CÍMKÉK: