Hargitai Iván, Szikszai Rémusz és Czukor Balázs rendezései

|

Online streamelt előadások a Jászai Mari Színházból

Januárban három előadást tekinthetünk meg a korábbi évadok sikereiből.

Vízkereszt, vagy amit akartok

2021január 15-17.

A Vízkereszt, vagy amit akartok remekbe szabott kabaré, szatíra, szerelmi történt és identitás dráma. Sok zene és dal kell hozzá, humorérzék és drámai véna. Látszólag könnyű futama ennek a verbalitásában zseniális angol drámaírónak, aki azért sose tud csak felszínes lenni. Bohóc tréfái végén összeszorul a szív, szerelmi romantikája vad szexualitássá lényegül át, könnyed flörtjei mögött felsejlik egy végzetdráma. Nádasdy Ádám fordítása pedig csodálatosan rezonál minderre.

Az előadás weboldala

Az imposztor

2021.január 22-24.

Spiró György Az imposztor című komédiájában a konfliktus csak késleltetve világosodik meg. A mélyben az elnyomó, manipulációra mindig kész hatalom áll szemben a személyiségükben, egzisztenciájukban kiszolgáltatottakkal. Ők azok, akiknek most már illúzióik sincsenek. Az eszméket, az erkölcsi normákat fölfalta a fölkelés, a megtorlás, az emigráció, a háború, a megszállás, a vereség – és a változatlan, csak rafináltságában változó hatalom. Ezt az állapotot zavarja meg Boguslawski, azaz Fodor Tamás, a Mester.

Az előadás weboldala

Az üvegcipő

2021. január 29-31.

A Hamupipőke című Grimm mese alapján írta Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékát. A vágynak és valóságnak ritka találkozása az a három felvonás, amely Szabó Irmának, ennek az üvegcipős kis cselédnek a szívéről szól. Megvan benne az álmok komédiája, az álmok tragédiája, s az álmok megváltó szépsége.

Az előadás weboldala

Azok a nézők, akik támogatni szeretnék a színházat a járvány időszakában, az előadásokat támogatói jegy vásárlásával is megtekinthetik.

Bár a színházban jelenleg nincs mód a személyes találkozásra, a Jászai Mari Színház társulata azt reméli, az online előadások nézése közben mégis „együtt lehetünk”, és osztozhatunk azokban a feledhetetlen pillanatokban, melyeket csak a színház és a Jászai képes nyújtani.

CÍMKÉK: