FREESZEMLE fesztivál

|

Négy nap a Freeszfe fimljeivel és színdarabjaival

A négynapos programsorozaton a Freeszfe hallgatóinak színházi vizsgaelőadásai és vizsgafilmjei mellett vetítések, kerekasztal beszélgetések és koncertek várják a közönséget. A FREESZEMLE június 1-4. között a CEU Nádor utcai épületében és a CEU Konferencia Központban kerül megrendezésre.

A FREESZEMLE harmadik alkalommal mutatja be a színházi kínálatát, ezúttal is műfaji sokszínűségben. Akad köztük színházi társasjáték (A nép ellensége), improvizációkon alapuló előadások (Én itt fogok ülni szerintem, Wishlist), fórum színház (A valóság főpróbája), térspecifikus improvizációs előadás (Willany Leó x FREESZEMLE) és Az Era Nova kamarazenekar közreműködésével létrehozott operaelőadás, az Echo, egy „performatív kísérlet szöveggel, képpel, zenével, testtel”, amely most látható először. A Tokio Sunrise Fesztivál vol.2. fesztivál a fesztiválban, ahol az egyetem Színház és performansz osztályának vizsgaelőadásai láthatóak.

Fotó: Szvoboda Péter

A Free Egyetemen idén Csányi Vilmos ad elő, A képzelet szerepe a kultúra kialakulásában címmel, de kerekasztal beszélgetések is színesítik a rendezvénysorozatot. Többek között a kapunyitási pánik témájában hallhatjuk Lil Frakkot,  a píszíségről Lady Dömpert és Ráskó Esztert, de a független színházak helyzetéről, a pedagógusok státusztörvényéről és a kamaszok mentális problémáiról is szó esik majd.

Horace McCoy A lovakat lelövik, ugye? című regényének témáját idézi meg a június 3-ai, maratoni táncverseny, amelyre minden érdeklődőt, kihívásokat keresőt, színházi társulatot szívesen várnak a szervezők. Bárki, bármikor becsatlakozhat, de a versenyben csak azok vesznek részt, akik végig táncolják a 8 órán át tartó programot, amelyet Grecsó Zoltán vezet. Az a páros, aki az elejétől a végéig, szabályokat betartva a táncparketten ropja, 100.000 Forintot vihet haza!

Fotó: Gordon Eszter

Filmekkel idén Xantus Jánosra és Ragályi Elemérre emlékezünk, és láthatóak hallgatóink vizsgafilmjei is, de oktatóink, többek között Enyedi Ildikó és Pálfi György egykori vizsgafilmjei is.

CÍMKÉK: