Folyóügy az RS9 Színházban

|

#magyarvalóság egy felvonásban

Folyóügye mindenkinek van. A darab szerzőjét is éveken keresztül zaklatták ismeretlen cégek. A kínos beszélgetéseket a Facebookon tette közzé, majd blogot indított, kortárs írók biztatására pedig úgy döntött: a történetekből színdarabot ír, melyet az RS9 Színház műsorra is tűz 2017. szeptember 29-én.

„Nézze, én csak a munkámat végzem” – biztosan rázta már le Önt ezzel a mondattal az unott asszisztens, a kalauz, a pöffeszkedő irodista, de ismeri a bunkó taxist, az arrogáns portást is, és fröcsögött már kisnyugdíjas a buszon Ön mellett.

Tudta, hogy egy abszurd drámában él?

A Folyóügy sok humorral, egy felvonásban mutatja be azt a kört, melynek mi is részei vagyunk: a zavaró, frusztráló és néha képtelenül vicces szituációkat, melyekkel nap mint nap találkozunk, a mai Magyarországon, ahol egy kis hatalomra hivatkozva bárki kész pokollá tenni a másik életét professzióján belül és kívül, hogy a végén visszatérjünk az alapkérdéshez: mégis miért egymás kárára élünk?

Játsszák: Málnai Zsuzsanna, Mérai Katalin, Jászberényi Gábor, Kathy Zsolt, Makray Gábor. Írta: Braun Barna. Díszlet: Blero. Rendezte: Csáki Rita.

CÍMKÉK: