Deszka Fesztivál 2017

|

Esterházy Péter, Székely Csaba, Visky András…

A XI. DESZKA Fesztivál idei programjába huszonhat előadás került be.

Ráckevei Anna, Papp László, Gemza Péter         Fotó: Máthé András

A Színházi Világnapon, 2017. március 27-én induló XI. DESZKA Fesztiválon megvalósul a kortárs magyar drámáért dolgozók régi álma: a színházi alkotófolyamat kiindulópontja és végeredménye ugyanott és ugyanakkor lesz látható.

A fesztivál keretében zajlik a Színházi Dramaturgok Céhe által szervezett Nyílt Fórum harmadik fordulója, amely a most születő új magyar drámákba enged bepillantást úgy, hogy közben megismertet az alkotókkal is. Ugyanakkor a fesztivál nézői a kortárs magyar drámák magas színvonalú seregszemléjének résztvevői lehetnek.

Mivel az idei válogatás ismét kiterjedt a teljes Kárpát-medencére, négy romániai, egy ukrajnai és egy szlovákiai kortárs magyar szerzőjű előadás is látható lesz a fesztiválon az anyaországból érkező tizenegy vidéki és kilenc fővárosi produkció mellett.

Visky András         Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház

Közülük egy román nyelven (Székely Csaba: Idegenek – Négy politikai gyerekdarab), egy pedig szlovákul (Esterházy Péter: Mercedes Benz). Az utóbbi előadás Esterházy Péter legutolsó színpadi műve alapján készült, amelyet a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház számára írt, és Magyarországon először Debrecenben lesz látható, a XI. DESZKA Fesztiválon.

Az utóbbi évek során igen népszerűvé vált, kortárs magyar szerzőjű gyermek- és ifjúsági előadásokat felvonultató GÖRDESZKA programjában idén nyolc előadással találkozhatnak a nézők, közülük egy osztálytermi nevelési profillal készült (Péter), egy pedig felnőttek számára is élményt nyújtó bábelőadás (Gimesi Dóra: Az időnk rövid története).

A Fesztivál díszvendége: Visky András

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

CÍMKÉK: