Kezdődik az UTEFest20 Kolozsváron

|

Első előadások a fesztiválon: Algoritmus, A fehér kór, Elektra, A fösvény, A székek…

Az Európai Színházi Unió 20. Fesztiválja Kolozsváron

Harmadik alkalommal rendezik meg Kolozsváron a nemzetközi fesztivált, november 4-19. között. A Kolozsvári Állami Magyar Színház első alkalommal 2008-ban társszervezőként adott otthont a rangos eseménynek, majd legutóbb tizenegy év szünet után, 2019-ben volt házigazdája a nemzetközi vándorfesztiválnak.

Az idei fesztivál címében viseli azt is, hogy tavaly decemberben volt 230 éves az állandó kolozsvári magyar nyelvű színjátszás, idén novemberében pedig a színház Stúdióterme átadásának 15-ik évfordulója lesz.

A 16 napos fesztiválon 11 tagszínház, illetve egyéni tag előadása kerül színre 11 országból. Emellett 5 előadás is lesz még a Kolozsvári Állami Magyar Színház repertoárjából. Olyan alkotók rendezéseit láthatjuk, mint – többek között – Alexandra Kazazou, Michal Dočekal, Botond Nagy, Szabó Máté, Tompa Gábor, Bocsárdi László, Nina Šorak, ifj. Vidnyánszky Attila, Nuno Cardoso, Frank Hoffmann és Urbán András.

Az előadások mellett szakmai beszélgetésekre, közönségtalálkozókra, könyvbemutatókra is sor kerül.

Az ART7 Művészeti Portál tudósításokban, interjúkban, cikkekben, videókban számol be a rangos Fesztiválról. A helyszínről Ráthonyi Ráhel Sára tudósít.

Kolozsvári Állami Magyar Színház
Kolozsvári Állami Magyar Színház/Facebook
https://www.facebook.com/utefestcluj/videos/1042204490308293

CÍMKÉK: