A MOST FESZT 2023 díjazottjai

|

Dedovity Tomity Dina, Bíró Zsombor Aurél, Gyabronka József, Balsai Móni

A MOST FESZT 2023 programja

A 2023. március 23. és 26. között zajló MOST FESZT 2023 négy napja alatt nyolc előadást (négy monodrámát és négy stúdiószínházi produkciót) láthatott a fesztiválközönség.

A stúdiószínházi előadások között a VISSZHANG (Tandem Színház), a Darázs (Delta Produkció), a Körtükör (KVTársulat) és a Mit csináljak, hogy jobban érezd magad (TÁP Színház) című produkciók voltak láthatók.

A monodrámák között Shirley Valentine (Jászai Mari Színház,  Garázs Színház), a Nagymamával álmodtam (Staféta, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Színműhely Alapítvány), a POKOL (Orlai Produkció, Katona József Színház) és a Szindróma című előadásokat láthatták a nézők.

A fesztivál a korábbi évek hagyományait folytatva 2023-ban is ITT ÉS MOST programokkal egészült ki. Az előadások után az ITT ÉS MOST KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ keretében beszélgethettek az érdeklődők az előadásokat létrehozó színészekkel, rendezőkkel. A fesztivál az ITT ÉS MOST KÓSTOLÓ elnevezésű gasztronómia programmal is kiegészült. Az ITT ÉS MOST KONCERT március 25-én került megrendezésre, az ÖNésÖN zenekar „Tegnapról mára” című albumának lemezbemutató koncertje volt hallható a fesztiválon.

A fesztivál hagyományait követve a MOST FESZT 2023 során a meghívott versenyelőadások zsűri előtt mérethették meg magukat. A háromtagú zsűriben Göttinger Pál, rendező, Turbuly Lilla, kritikus és Gáspár Anna, a Manna Produkció vezetője foglaltak helyet.

A MOST FESZT 2023 díjazottjai

A szakmai zsűri díjai

Dedovity Tomity Dina         Szindróma – Fotó Kajdocsi Zoltán

Legjobb monodráma előadás

 Dedovity Tomity Dina

Szindróma
tragikomédia
Rendezte és játssza: Dedovity Tomity Dina      

Mit csináljak, hogy jobban érezd magad – Fotó Cseke Tamás

Legjobb stúdiószínházi előadás

Bíró Zsombor Aurél

Mit csináljak, hogy jobban érezd magad
A TÁP Színház előadása
Rendező: Kizlinger Lilla

Gyabronka József         POKOL         Fotó Horváth Judit

Legjobb alakítás különdíja

Gyabronka Józsefa POKOL c. monodrámában nyújtott teljesítményéért.

Fordította: Nádasdy Ádám
monodráma
Az Orlai Produkció és a Katona József Színház közös előadása           

Játssza: Gyabronka József
Az előadás létrehozásában közreműködött: Kocsis Gergely és Török Tamara

A közönségzsűri díja

A szakmai zsűri mellett közönségzsűri is részt vett a fesztiválelőadások díjainak odaítélésében. A közönségzsűri tagjait a szervezők a fesztivál kezdete előtt azon nézők közül sorsolták ki, akik nyolc előadásos, azaz a MOST FESZT 2023 valamennyi előadását tartalmazó bérletet vásároltak. A három tagból álló közönségzsűriben Dankóné Salzmann Judit közgazda, Deák Katalin építészmérnök és Krüpl Edit környezetvédelmi technikus képviselte a nézők véleményét. A közönségzsűri által kiadott díj jellegét a fesztivál szervezői előzetesen nem határozták meg, így annak végleges formáját a közönségzsűri tagjai alakították ki.

Balsai Móni Shirley Valentine – Fotó Prokl Violetta

Balsai Móni a Shirley Valentine c. monodrámában nyújtott hiteles alakításáért, mely a társas magány mindig aktuális kérdését veti fel,

a MOST FESZT 2023 közönségzsűrijének díját kapta.

Willy Russell: SHIRLEY VALENTINE

Fordította és rendezte: Ujj Mészáros Károly
lírai komédia
A Jászai Mari Színház és a Garázs Színház közös előadása

Játssza: Balsai Móni
Rendező: Ujj Mészáros Károly

Dedovity Tomity Dina

Balsai Móni

Szakmai zsűri – Turbuly Lilla, Göttinger Pál, Gáspár Anna

mostfeszt.hu
jaszaiszinhaz.hu

CÍMKÉK: