Térben – Síkban – Szemléletben

|

Hangsúlyok, műalkotásokban

A Balassi Intézet 2017. június 7-ig ad otthont annak a kiállításnak, amelyen a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége tagjainak egy csoportja mutatja be alkotásait.  A tárlat címe: Térben – Síkban – Szemléletben.  A kiállítás kurátora Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke.

 

A tárlatot a formák különössége, a fölhasznált anyagok, kövek, fémek és a színek olykor harsány, olykor szemérmes használata, vibráló és nyugalmas rendje, megfontolt dinamikája, zaklatott ritmusa, és önmaga felé forduló magányossága, motivikus sokszínűsége jellemzi – a kompozíciók síkban és térben, kisebb és nagyobb térplasztikában tárulnak a látogató elé, jelezve az idő múlását, és az elfutó pillanat megragadására tett erőfeszítést. Egy többszereplős tárlat azért is különösen izgalmas, mert a látogatónak és a művészeknek egyaránt lehetőséget ad arra, hogy sajátos kontaktus alakuljon, alakulhasson ki mű és mű, alkotó és alkotó, illetve befogadó és befogadó, valamint a közönség és a művek (művészek) között. Még ebben az esetben is, amikor ez stílusbeli, kifejezésbeli különbségeken alapul.

Térben – Síkban – Szemléletben című kiállítás 2017. április 12-én nyílt meg a nagyközönség előtt. Köszöntőt Hammerstein Judit helyettes államtitkár és Simonffy Márta, a tárlat kurátora, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke mondott. A kiállítást Végh András Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg, Karasszon Eszter gordonkaművész közreműködésével.

A tárlaton Dréher János, Lányi Adrienn, Serényi H. Zsigmond, Végh András, M. Novák András, Krajcsovics Éva, Jovián György, Mayer Berta, Tilless Béla, Szente-Szabó Ákos, Varga Patrícia Minerva, Gáll Ádám, Szegedi Csaba, Kelemen Zénó, Józsa Bálint, Bojti András, László Dániel, Szabó Virág, László Dániel, Orvos András, Őry Annamária, Kecskés András képei, szobrai és térplasztikái láthatók.

A kiállítás kurátora Simonffy Márta

Megtekinthető 2017. június 7-ig

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

CÍMKÉK: