Sean Scully-kiállítás a Galériában

|


Május 30-ig látogatható az absztrakt művész tárlata

Sean Scully: Átutazó című kiállítása az absztrakt festészet egyik legjelentősebb kortárs alkotójának életművét mutatja be a Magyar Nemzeti Galériában.

Sean Scully tárlata az MNG-ben Forrás: MNG Facebook

A kortárs művész retrospektív tárlata elsőként nyílt meg a közép-kelet európai régióban, 2020. októberében és a lezárások után május 13-án csütörtökön lesz újra látogatható, közel három héten át, a hónap végéig. A Galéria tárlata Scully 110 művét sorakoztatja fel és halad végig a művész teljes életművén, a kezdetektől napjainkig. Minden fontos állomásáról és korszakából kulcsfontosságú alkotásokat mutat be egy kivételesen sokszínű tárlat keretei közt.

A tárlat behatóbb értelmezéséhez és megismeréséhez május 13-án 18.30-tól Fehér Dávid, a kiállítás kurátora tart online előadást.

Előadása az életmű munkáin keresztül mutatja be, miként alakult az évtizedek során Sean Scully művészete, amelynek egyaránt fontos kiindulópontja Matisse színritmusa, Rothko absztrakt expresszionizmusa és Mondrian geometrikus absztrakciója. Az előadás résztvevőinek újranyitási kedvezményt kínál a Galéria: élő látogatásnál a múzeum pénztárában jóváírják az online program összegét a kiállítási belépőből.

További információ az MNG weboldalán.

CÍMKÉK: