Látványtér 2018

|

Közönségdíjasok: a legjobb jelmez: Nagy Fruzsina, a legjobb díszlet: Kentaur

A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága fogja össze mindazokat, akik színházaknál rendszeresen díszlet-, jelmez- vagy világítástervezői tevékenységet folytattak vagy folytatnak. A mintegy száz tagú társaság célja a tagok erkölcsi és szakmai érdekeinek érvényesítése és képviselete, a tervezői munka minőségének megőrzése és kontrollja, a szakma fejlődésének és utánpótlásának elősegítése.

A szerző felvételei

A Társaság – Balla Ildikó szervezésében – minden évben tárlatot rendez, amelyen tagjaik bemutatják az évadbeli munkáikat. A fotókkal, videókkal, makettekkel gazdagított díszlet- és jelmezkiállítás helyszíne az utóbbi években a Fuga Budapesti Kortárs Építészeti Központ.  Az idei bemutatóra harminckilenc művész hozta el jelmezeit, makettjeit, rajzait, fotóit, videóit.

Ez alkalommal adták át a tavalyi év kiállításának közönségdíjait, amelyet jelmez kategóriában Nagy Fruzsina, díszlet kategóriában Kentaur nyert. A kiállításmegnyitót Hegedüs D. Géza tartotta.

A Látványtér finisszázsán Vecsei H. Miklós színművész mondott zárszót. Ez alkalommal adták át az előző év szakmai díjait, amelyet mindig a kiállító művészek ítélnek oda, s az előző év nyertesei készítik. Tavaly Szűcs Edit (jelmez) és Antal Csaba (díszlet) volt a nyertes. Ők adták át az általuk készített díjakat az idei nyerteseknek, Balla Ildikónak a jelmezeiért és Bagossy Leventének a díszleteiért a Fuga Budapesti Építészeti Központban 2019. január 11-én tartott finisszázson.

Bagossy Levente

Az idei kiállítók: Antal Csaba, Bagossy Levente, Balázs Juli, Balla Ildikó, Berzsenyi Krisztina, Bobor Ági, Bozóki Mara, Bognár Hajnalka, Bujdosó Nóra, Cziegler Balázs, Füzér Anni, Horányi Juli, Horesnyi Balázs, Horváth Jennifer, Horváth Kata, Ignyatovic Krisztina, Jeremiás Bianca Imelda, Kálmán Eszter, Kentaur, Kiss Beatrix, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Klimó Péter, Kulumatué, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Orosz Klaudia, Szűcs Edit

CÍMKÉK: