Kreatív erők: kiállítás Budapesten

|

Free the Art by Republic Group

Ki a kreatív? És milyen, aki kreatív? Létezik-e közös kreatív identitás? Hol tömörülnek 2019-ben Budapest kreatív erői? A Republic Group által életre hívott kiállítás, a Free the Art, ezekre a kérdésekre keresi a választ november 14-én 18:30-kor a Központban.

Kovács Adél art director

Márton Szabolcs kreatívigazgató egyedi ötleten alapuló – házon belüli művészeti kezdeményezésének – pályázatát Kovács Adél, az ügynökség art directora nyerte, így a 2019-es kiállításon az ő színes, analóg rajzai szerepelnek. Fabricius Gábor innovációs igazgató, az öt fős zsűri elnöke elmondása alapján a Republic Group mindig is kiemelten fontosnak tartotta az ifjú tehetségek felkarolását és támogatását. A képek különlegessége, hogy elrugaszkodnak a digitális világtól, a „zavaró kék fénytől” és a kézzel rajzolt alkotások impressziókat megörökítő színes, játékos villanások, egyfajta offline Instagram képekként funkcionálnak.

„Az analóg maga az emberi kéz alkotta mű, az vagyok én, személyes és egyedi. Abban lehet hiba, az lehet spontán. Egy saját festmény vagy grafika olyan, mint egy könyv, aminek szaga van. Általános iskolában imádtam agyagozni. Szeretem bemocskolni magam alkotás közben. Festés közben is mindig összekenem a ruhám, szeretem az alkotás nyomait az életemben” – nyilatkozta Kovács Adél, art director.

Kertem

A fiatal tehetség számára az ihlet a benne levő feszültség és a mindennapi álmodozások levezetésében rejlik. Műveihez leggyakrabban ceruzát és filctollat ragad, mert így érzi a legkevesebb kényszerét annak, hogy tökéletes legyen, amit csinál.

A Free the Art projekt célja a fiatal kreatív alkotók művészi elképzeléseinek támogatása. A győztes koncepció gazdája egy hónap alkotói szabadságot és szakmai segítséget kapott ötlete megvalósításához.

„Egy nehéz nap után hazafelé sétálva fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy nagyon fontos lenne bizonyos időközönként egy-egy olyan projekt, amiben az ügynökségnél dolgozók lehetőséget kapnak kifejezni önmagukat a reklámos munkáikon túl. Úgy éreztem, hogy a Republic Group pont az a hely, ahol a művészeknek, a művészetnek igazi szabadságot kell kapniuk. Így született meg a Free the Art kezdeményezés, amelyben Adél kiállítása az első a sorban, amit újabb izgalmas projektek követnek majd” – nyilatkozta Márton Szabolcs, kreatívigazgató.

Kolorado fesztivál

A Free the Art című rendezvényén keresztül, Magyarország egyik legsikeresebb reklámügynöksége biztosítja a fiatal alkotói generáció szakmai fejlődését.

Dátum: 2019. november 14.

Helyszín: Központ – 1075 Budapest, Madách Imre út 5.

https://www.facebook.com/events/1636562566468754/

/Forrás: Republic Group/

CÍMKÉK: