Faust színei

|

Kiállítás Stuttgartban

Stuttgartba utazik Karátson Gábor Faust-illusztrációiból készült kiállítása

Az I. kötet címlapja

A Magyar Kultúra napjának apropóján január 19-én Karátson Gábor illusztrációiból nyílik kiállítás a Stuttgarti Magyar Kulturális Központ – Liszt Intézetében. A tárlaton a 2015-ben elhunyt művész Goethe Faust című művéhez készített illusztrációi lesznek láthatók.

A Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely által létrehozott tárlat az alkotó művészi sokoldalúságát jeleníti meg az irodalmi és képzőművészeti vonatkozások reprezentatív bemutatásával.A Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely elsődleges feladata Karátson Gábor tárgyi és szellemi hagyatékának gondozása, feldolgozása és kutathatóvá tétele. Emellett fontos feladata, hogy személyes emlékezetét minél sokrétűbben megőrizze és átadja az utókornak. Fontos Karátson sokirányú munkásságának teljességre törekvő feltérképezése, művészetének és életfilozófiájának megértése.

Az archívum létrehozásával Karátson Gábor páratlan életművét nemcsak konzerválhatjuk, de széles körben meg is ismertethetjük a magyar közönséggel. Ezért is kap kiemelt jelentőséget, hogy Magyarország több pontja után, most a stuttgarti közönséghez is eljuthat.

A Karátson Gábor Goethe Faustjához készült illusztrációkat bemutató kiállítás 2023. január 20. és február 24. között látogatható.

Kiállításmegnyitó:

A megnyitó időpontja: 2023. január 19. 19:00

A megnyitó helyszíne: Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Stuttgart, Christophstr. 7.  70178 Stuttgart

A kiállítást megnyitja:

Dr. B. Szabó Dezső, a Liszt Intézet igazgatója

Márton László író, esszéista, műfordító, tanár, Petőfi Irodalmi Múzeum

Karátson Dávid, Karátson Gábor fia, Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely

CÍMKÉK: