Ékszerek éjszakája

|

Szeptember 20-23.

Az Ékszerek Éjszakája BDPST évente visszatérő, kortársékszer kiállításokat felvonultató eseménysorozat, amelyet idén negyedszer rendeznek meg. Az alkotók független egyéni vagy csoportos kiállításon vesznek részt.

Tengely Nóra

Ez év szeptemberében rekord mennyiségű kiállítás várja látogatóit:

110 alkotó 42 budapesti, illetve +1 pécsi helyszínen, melyek az Ékszerek Éjszakája térképével szeptember 21-én bebarangolhatók.

Az idei év újdonsága a külföldi kortárs alkotók bevonása. A rendezvény célja a hazai tervezőkből álló kör kitágítása; teret adni a külföldi alkotóknak, hogy itthon nagyobb ismertségre tegyenek szert, aminek köszönhetően a magyarok aktivitása nemzetközi színtéren is kiemelt figyelmet kaphat. E szimbiotikus kapcsolat a hazai és külföldi alkotók között illeszkedik az idén meghirdetett pályázati témához, a SZIMBIÓZIS-hoz.  A felhívás nemzetközi platformokon is elérhetővé vált, a 88 beérkező pályamunkának közel fele külföldi. A zsűrizés végeredményeképpen a 38 legjobbnak ítélt pályamunkát mutatják be a Kortárs Építészeti Központban  2018. szeptember 20-23. között, ahol a programsorozat főbb eseményei kapnak helyet.

Az idei év vendégkiállítása a K.A.S. Galériában kap helyet, ahol a németországi Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle neves professzora Hans Stofer és művészeti asszisztense, Melanie Isverding a hallgatókkal együtt mutatják be munkáikat.

Megtekinthető szeptember 20-23. között, a Bartók Béla út 9. szám  alatt.

Balázs Marianna

A számos kiállítás mellett idén több új programmal bővül a rendezvény: a svájci születésű, Londonban élő alkotó és kurátor Hans Stofer tart kétnapos workshopot 12 fő bevonásával. A másik fontos esemény, egy olyan kifejezetten alkotóknak szánt szakmai nap, amely során 3 neves tervezőművész:  Hans Stofer, Melanie Isverding, Péter Vladimir tart angol nyelvű előadást.

Az eseményt idén a H6 kortárs ékszertervező csoport szervezi, fővédnök: Lőrincz Réka.

CÍMKÉK: