Semmi zsoltár

|

A 86. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Bödecs László első, Semmi zsoltár című verseskötete az Apokrif folyóirat és a Fiatal Írók Szövetsége idén induló, Apokrif Könyvek című sorozatában.

borito-front

A szerzőről

1988-ban született, Szombathelyen. Az általános és a középiskolát ott végezte. 2007 szeptembere óta Budapesten él. 2014-ben diplomázott az ELTE-BTK magyar irodalom és nyelvészet mesterszakán. Verseit 2012 óta publikálja az Apokrif online és nyomtatott változata, valamint (többek között) a Csillagszálló, a Képírás, a Műút Online, az Opus, a Palócföld és a Vörös Postakocsi folyóiratok. Cikkei, interjúi, tudósításai az Apokrif Online, a Librarius és az Irodalmi Szemle felületein jelentek meg.

A kötet fülszövege

Egy jó első kötet leszámol a hagyománnyal. Egy jó első kötet nem számol le a hagyománnyal. Egy jó első kötetben már felismerhető a költő későbbi hangja. Egy jó első kötetben még egyáltalán nem muszáj, hogy felismerhető legyen a költő későbbi hangja. Egy jó első kötetben ott nyüzsög József Attila, Pilinszky, Petri, Homérosz, James Joyce. Egy jó első kötet olyan, mint egy blog: itt és most játszódik, saját sztorikkal, privát szerelmekkel, trendiséggel, humorral: tele meglepetéssel az ifjú olvasóknak. Egy jó első kötetben ott van egy nagyszabású költészet lehetősége. Bödecs László Semmi zsoltár-ja egy jó első kötet.

Kemény István

Két vers a könyvből az ART7-en:

Hogy ne legyek hálátlan, A cirkusz bezár

*

A Semmi zsoltár facebook-oldala

Az Apokrif Könyvek facebook-oldala

Az Apokrif facebook-oldala

A Fiatal Írók Szövetsége facebook-oldala

CÍMKÉK: