Holtszezon fesztivál

|

Kortárs irodalmi fesztivál Veszprémben

Holtszezon néven kortárs irodalmi fesztivált indít útjára a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program. A február 25-e és 27-e között szervezett esemény három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat majd fel Veszprém belvárosában. A fellépők között: Platon Karataev, Grecsó Krisztián, Ohnody, Nyáry Krisztián, Bobeck, Vecsei H. Miklós, Cserna Szabó András és még sokan mások.

A Holtszezon az egyik legfontosabb irodalmi rendezvényünk: egyrészt ez idén az első jelentős projektünk, másrészt ez egy saját ötleten alapuló, saját fejlesztésű és saját megvalósítású esemény, ami jövőre, a címviselés évében még nagyobb hangsúly kap majd. A helyi fiatal művészeket bevonó Holtszezon elindulása egyben egy hosszú távú regionális irodalmi-művészeti fesztiválsorozat kezdete is.” Nyilatkozta Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Az irodalmi műfajok mellett a művészeti ágak is keverednek a fesztiválon, így nemcsak a krimi, a sci-fi, a képregény- és fanzine-kultúra, az ifjúsági- és gyermekirodalom, valamint a kortárs költészet lesz jelen a fesztiválon, de a programkínálatban szerepelnek színházi és bábszínházi előadások, hip-hop és slam poetry események, valamint alternatív zenei, punk és kísérletező posztrock koncertek is.

Holtszezon sajtótájékoztató – Fotó: Máhl Kornél – VEB2023 EKF

A fesztiválnak nyolc belvárosi helyszín ad majd otthont, így az Expresszóban, a Teremben, a Papírkutyában, az Utas és holdvilág Antikváriumban, a Wine & Vinylben, az Incognito Kávézóban, a KUNSZT!-ban és a Fricska étteremlakásban találkozhatnak majd az előadók és az érdeklődők.

Az esemény tervezésekor a szervezők több ponton bevonták a fiatalokat. Helyi középiskolások és egyetemisták igényei formálták a fesztivál koncepcióját, és az ő javaslataik határozták meg a programban jelen lévő stílusirányzatokat. A fesztivál kampányfotóin a Pannon Egyetem hallgatóinak észrevételeiből, az irodalomról való gondolataikból és kérdéseikből leszűrt szövegek jelennek meg, de a modellek is a helyi fiatalok köréből kerültek ki.Friss információk a Holtszezon Facebook oldalán és a szervező weboldalán elérhetők.

CÍMKÉK: