FÉLonline Versaukció a Vallai Kertben

|

Versaukció

Aukción bocsátják áruba verseiket a FÉLonline.hu szerzői: az online folyóirat idén is megrendezi népszerű Versaukcióját november 19-én a Vallai Kertben. Az esten a portál versrovatában az elmúlt egy évben megjelent szövegekre licitálhat a közönség, melyeket különleges nyomtatványon, dedikálva vihetnek haza a szerencsések. Az árverésen befolyt pénzt a szervezők a független lap fenntartásra fordítják.

versaukcio_plakat

Tizennyolc pályakezdő, zömében a FÉLonline.hu felületén debütáló költő döntött úgy, hogy „áruba bocsátja” szövegeit, ezzel támogatva a már több mint öt éve függetlenül, önerőből működtetett kulturális folyóiratot, amely több nyomtatott lapszám után 2010-ben vált kizárólag online lappá. Az elmúlt öt évben több mint ezer kulturális kritika és eseménybeszámoló jelent meg a felületen az évente közel 100 vers- és prózapublikáció mellett.

A november 19-én, 19:00 órakor a Vallai Kertben (Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10.) kezdődő Versaukció első felében a versrovat egyéves termésének szövegeire licitálhat a közönség, míg a másodikban azokra a versekre, melyek az alkalomra megjelenő idei második, őszi Prezilapban lesznek olvashatók.

A Prezilap 2014 tavasza óta jelenik meg, évente kétszer. A magyar fejlesztésű, világhírű online prezentációs eszköz, a Prezi felületén egyesül az online tartalmak szabad hozzáférhetősége, terjeszthetősége a nyomtatott irodalmi lapok zárt, jól szerkesztett struktúrájával.

A versprezentáció alatt és az est zárásaként zenél a Minden csak átmenet… akusztikus formáció, melynek vezetője maga is a FÉLonline.hu szerzője.

Érdemes ellátogatni az estre, ki tudja, egyszer még felbecsülhetetlen érték lesz az itt megvásárolt, dedikált első, második vagy ki tudja hányadik megjelenés…

A Versaukción felolvasó szerzők:

Csillik Kristóf, Farkas Kristóf Liliom, Fodor Balázs, Gulyás Bence, Hegedüs Jutas Benjamin, Hyross Ferenc, Jozifek Zsófia, Katona Ágota, Kemény Gabriella, Paluska Zsuzsanna, Szabady Shira, Szabó Csanád, Szén Benjamin, Szolcsányi Ákos, Szurdi Panni, Tinkó Máté, Tóth Kinga, Tuza Mónika Tünde.

Az estet vezeti: Braun Barna a FÉLonline.hu alapító-főszerkesztője.
A belépés ingyenes.

(a program Facebook-eseménye)

CÍMKÉK: