Ez nem az a környék

|

Juhász Tibor verseskötete

A 86. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Juhász Tibor első, Ez nem az a környék című verseskötete az Apokrif folyóirat és a Fiatal Írók Szövetsége idén induló, Apokrif Könyvek című sorozatában.

borito-front

A szerzőről

1992-ben született, Salgótarjánban. Egészségügyi szakközépiskolába járt, majd a Miskolci Egyetemre, jelenleg a Debreceni Egyetem hallgatója. Műveit 2012 óta közlik országos folyóiratok, többek közt az Apokrif, a Palócföld, a Hévíz, az Új Forrás, a Vigilia és a Csillagszálló. Verseivel saját bevallása szerint az a célja, hogy egy sajátos, narratív hangot alakítson ki, mellyel, karaktereket mutatva be és történéseket elmesélve olyan problémákkal tud foglalkozni, melyek személyessége sokakat érinthet.

A kötet fülszövege

Nem az a szörnyű, hogy kiderül, hanem az, hogy mindannyiunk számára ki fog derülni: a Kassai út felszínes mámora, a Kitartó állandó vendégei, a városra hulló nyálcsíkok… Juhász Tibor sorai stigmaként égnek a helyre. Rajzolják kör- és határvonalait. Hogy végül kíméletlen pontossággal tudatosuljon bennünk a felismerés, amit a költő bemutatkozó kötete már tud: ez nem az a környék!

Mizser Attila

Egy versrészlet a könyvből az ART7-en:

Kitartó (részlet)

*

Az Ez nem az a környék facebook-oldala

Az Apokrif Könyvek facebook-oldala

Az Apokrif facebook-oldala

A Fiatal Írók Szövetsége facebook-oldala

CÍMKÉK: