Az árvíz helye

|

Bödecs László kötetbemutatója Szombathelyen

Bödecs László Az árvíz helye című verseskötetét mutatják be 2019. szeptember 12-én, csütörtökön 17 órakor Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadóteremében. (Szombathely, Dr. Antall József tér 1.)

Bödecs László

Bödecs László szombathelyi származású költő, a Fiatal Írók Szövetségének tagja, nem mellesleg az ART7 portál irodalmi szerkesztője. Első, Semmi zsoltár című kötetét annak idején a vasi megyeszékhelyen is bemutatta: most a második, Az árvíz helye címet viselő verseskötete kapcsán újra hazatér, hogy ha próféta nem is, újra költő lehessen saját hazájában.

A kötetbemutatón a költő tart felolvasást verseiből. A lírafolyamot Doma Bence zenész és dalszövegíró akusztikus gitáron kíséri. Ezt követően dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélget a szerzővel a kötetről, amelyről így írt Térey János: „Mennyire szeretlek, élet”, évtizedek óta nem olvastam ennyire pozitív töltetű magyar verssort. Mintha költészetünkben valaki tiltaná az örömöt. Természetesen ez is így folytatódik: „Mennyire szeretlek, élet, / most, hogy nem vagy.” Bödecs László mégsem krízisközérzetről ad hírt. Nyugodt, csöndes gyűjteményét életvágy itatja át.

A beszélgetést, amely a szombathelyi vonatkozásokat, a kortárs líra formanyelvét és a hagyományok kérdéseit is körbejárja, Kocsis Marcell moderálja; a költő és az irodalmár eszmecseréje után pedig lehetősége nyílik a hallgatóságnak a kötet megvásárlására is. A belépés díjtalan.

***

Bödecs László 1988-ban született Szombathelyen. A Paragvári Utcai Általános Iskola és a Nagy Lajos Gimnázium után az ELTE BTK magyar irodalom és nyelvészet mesterszakán diplomázott. Versek mellett kritikát és prózát is ír, az Apokrif és az ART7 munkatársa. 2012 óta számos országos folyóiratban publikálta műveit. A Fiatal Írók Szövetségének tagja. Első kötetéért, a Semmi zsoltárért Merítés-díjat kapott, 2015 legjobb verseskönyvei közé válogatták.

Facebook-esemény

CÍMKÉK: