Apokrif Könyvek

|

Tarcsay Zoltán: A befejezhetetlen; Stolcz Ádám: Transz

Tarcsay Zoltán és Stolcz Ádám nyerte az Apokrif Könyvek 2020-as pályázatát

Tarcsay Zoltán

Az először 2014-ben kiírt, kétfordulós Apokrif Könyvek-pályázaton az Apokrif és a Fiatal Írók Szövetsége ezúttal két győztest hirdetett. A zsűri által a 2020-as pályázat keretében kiválasztott kéziratok megjelentetését (sikeres NKA-pályázat esetén), valamint szerkesztését, gondozását, promócióját és nyomdai előkészítését a felek közösen vállalják. A könyvek megjelenése a 2021-es év során várható.

A 2020-as győztes pályamunkák: Tarcsay Zoltán A befejezhetetlen című regénye és Stolcz Ádám Transz című verseskötete.

Stolcz Ádám

Idén először fordult elő, hogy pályázatunk korábbi kiírásaiban győztes kéziratok szerzői diadalmaskodtak: Tarcsay Zoltán 2017-ben, Stolcz Ádám 2015-ben pályázott sikerrel.

A szerzőkről bővebben:

Tarcsay Zoltán 1987-ben született, Budapesten. Prózaíró, műfordító, költő, az Apokrif alapító szerkesztője. Kiadványszerkesztéssel és programozással is foglalkozik. 2007-től 2012-ig az Apokrif szerkesztőjeként a prózarovat vezetője, majd 2012-től a lap főszerkesztő-helyettese, 2015 óta munkatársa. Az ELTE BTK-n diplomázott, Irodalom- és Kultúratudomány mesterszakon. 2017-ben Norman Jope Gólyák és rétesek című verseskötetének fordításával az Apokrif Könyvek pályázat egyik győztese volt. A kötet 2018-ban jelent meg.

Stolcz Ádám 1989-ben született, Győrben, jelenleg Franciaországban él, az Université Paris 2 Panthéon-Assas hallgatója. 2007–2010-ig az ELTE BTK magyar alapszakos BA-hallgatója. Egyetemi tanulmányait Kínában, a University of Wuhan, majd Franciaországban, az Université Jean Moulin Lyon 3 és az Université Paris Ouest Nanterre La Défense hallgatójaként folytatta. Az Apokrif indulásától kezdve a folyóirat rendszeres szerzője. Az Apokrif nyomtatott és online változatai mellett publikált a 2000, a Képírás, a Győri Műhely, az Opus és az Új Forrás folyóiratokban is. Angol, francia, kínai és észt nyelven is beszél. 2015-ben Becsapódás című, 2016-ban megjelent verseskötetének kéziratával nyerte meg az Apokrif Könyvek pályázatát.

A sorozat eddigi kötetei:
2015: Juhász Tibor: Ez nem az a környék; Bödecs László: Semmi zsoltár; Szendi Nóra: Zárványok
2016: Stolcz Ádám: Becsapódás
2017: Mizsur Dániel: Karc; Csillik Kristóf: Hüllők időszaka
2018: Norman Jope (Tarcsay Zoltán ford.): Gólyák és rétesek
2019: Vass Norbert: Indiáncseresznye; Halmi Tibor: Utolsó csatlakozás

További információk: Apokrif Online, Apokrif a Facebookon, Apokrif Könyvek a Facebookon, FISz a Facebookon.

CÍMKÉK: