a MAKK

|

Szebeni András kiállítása

Szebeni András fotóművész, Balogh Rudolf-díjas érdemes művész a MAKK című fotókiállítását Sopsits Árpád filmrendező nyitja meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár galériájában 2019. november 7-én, csütörtökön 18 órakor.

Szebeni András ©  Próba közben a Budapesti Kamaraszínházban (2007)

Kincses Károly: Szebeni András képei

Makk pózol,
Makk természetesen viselkedik,
Makk elengedi magát.
Makk dolgozik, vagy nem dolgozik,
Makk egyedül van,
Makk a barátaival, a feleségével…

mindezek megjelennek Szebeni András művészfotóin.

Szebeni András © Törőcsik Marival az Így, ahogy vagytok című filmje forgatásán (2009)

Makk Károlyt hosszú élete során sokszor és sokan lefényképezték, de csak egyetlen egynek, a barátjának, Szebeni Andrásnak adatott meg, hogy kamerájával minden helyzetben jelen lehessen. És ha már ez így alakult, akkor megörökítette Makkot a rendezőt, Makkot a társasági embert, Makkot férjként, a konyhában, a szobában, a kocsmában és bárhol másutt. És lefényképezte Makkot, a töprengő, gondolkodó Művészembert is.

Ezekből a Szebeni András készítette fényképekből válogattunk egy kiállításra valót, és szeretnénk bemutatni mindenkinek, aki látni szeretné a Szerelem, a Liliomfi, a Ház a sziklák alatt, a Macskajáték, az Egy erkölcsös éjszaka és más filmek alkotóját. Az a kivételes helyzet állt elő, hogy két Művész állt a kamera két oldalán, s ennek eredménye több mint figyelemre méltó.

Kincses Károly kurátor

Szebeni András © Makk Károly rendez a Budapesti Kamaraszínházban (2007)

 

*****

MAKK 5

A kiállítás 2019. december 1-ig tekinthető meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár galériájában. (Budapest VIII., Reviczky u. 1. )

CÍMKÉK: