100 portré

|

Gömör Tamás fotótárlata és könyvpremierje a Hadik Kávéházban

Idén töltötte be 50. életévét Gömör Tamás fotográfus, ez alkalomból a művész több évtized portréit rendezte egy albumba, 100 PORTRÉ címmel. A Hadik Kávéház galériájában március 7-én 16 órakor lesz könyvének bemutatója, egyúttal megnyílik az albumból válogatott 15 fotó tárlata is.

Rúzsa Magdi

A fotográfia megannyi területén alkotó művész a portréfotózást tartja a leginkább sajátjának. Művészek, közéleti személyiségek láthatók bensőséges közelségből képein.

Török Ferenc

A fotográfus szereti őket saját, intim környezetükben láttatni, ahol a fizikai tér lelki-szellemi atmoszféraként működik, de a bevilágított eszköztelen stúdió helyzetében is képes megteremteni a rájuk jellemző univerzumot; kerüli a művi beállításokat, bensőséges kapcsolat kialakítására törekszik. Zenészként kiemelt területe a könnyűzenei alkotók fotózása.

Mező Mihály

Huszonöt év portrésorozata a fotográfia fejlődésének dokumentumaként is értelmezhető: az analóg képkészítéstől a digitális képekhez való átállás útja is megrajzolható eddigi munkásságán: az elsősorban fekete-fehér filmre, színes negatívra és diára készült képek válogatása a 100 PORTRÉ című kötet.

Mario Vargas Llosa

Mások mellett El Kazovszkij, Rúzsa Magdolna, Mario Vargas Llosa, Törőcsik Mari, Nyári István, Török Ferenc arcképei, de több Kossuth-díjas és egy irodalmi Nobel-díjas művész képmása is látható a tárlaton.

Nyári István

Gömör Tamás: 100 portré

Kiállítás és könyvbemutató

Hadik Kávéház (Budapest, XI., Bartók Béla út 36.) 2020. március 7. (szombat),  du. 4 óra

A tárlat megtekinthető: 2020. március 7. – április 8.

El Kazovszkij és Erkel László

CÍMKÉK: