Pesti balhé

|

Humoros, akciódús

Sikervárományos magyar vígjáték forgatása kezdődött.

Fotók: Glódi Balázs

A Filmalap támogatásával készülő Pesti balhé humoros, akciódús, látványban is újat mutató filmnek ígérkezik, számos közönségkedvenc hazai színésszel a főbb szerepekben.

Tizenöt év után újra együtt a hatfős gyerekkori banda, akikből mára útjukat kereső, vagy épp elvesztő harmincasok lettek. Igaz ez Marcellre, a világhírű, ám boldogtalan építészre, de Vinsz, a csapnivaló festőművész, Alexa, az örök tinilány, Guszti, az óvatos állatorvos, Jet, az utánozhatatlan életművész vagy Adrián, a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje sem lett az évek során az élet császára.

A viszontlátás végzetes balesettel ér tragikus véget, de a váratlan haláleset végül inkább összerántja a széteső társaságot. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják barátjuk nagy álmát. Azaz belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét a férfi neves műkereskedő apjának az egész Budapestet izgalomban tartó képaukciójára. Ezzel kezdetét veszi életük legőrültebb kalandja.

A film főszereplőjét a tavalyi közönségsiker, a Buék után ismét vígjátékban bizonyító Mészáros Béla (Marcell) alakítja. Mellette a Kincsem steampunk kosztümjeit levetkőző, rockosabb külsőt öltő Petrik Andrea (Alexa), az ön- és közveszélyes Jet bőrébe bújó Szabó Simon, a nagy balhé kihagyhatatlan figuráját, Gusztit játszó Elek Ferenc, a soknyelvű- és bőbeszédű Adriánt megformáló Inotay Ákos és a maradandó emléket maga után hagyó, ám az ecsetet feledhetően kezelő piktort, Vinszt életre keltő Jászberényi Gábor keveredik egyre jobban bele az eseményekbe. Kisebb szerepekben pedig olyan színész nagyágyúk állnak a kamerák elé, mint Hegedűs D. Géza, vagy Reviczky Gábor.

A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal, illetve Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea pedig jelmeztervezőként dolgozik a filmen.

A forgatás áprilisban, májusban és júniusban, Budapest számos emblematikus, illetve a főváros kevésbé ismert arcát megmutató helyszínén zajlik majd. Várhatóan 2020 elején kerül a mozikba a Pesti balhé az InterCom forgalmazásában.

A Pesti balhé első forgatási napjának és előkészületeink pár emlékezetes pillanata ebben a videóban tekinthető meg:

CÍMKÉK: