Ideje moziba menni!

|


Országos filmfesztivál május 27-30

A mozik újranyitásának örömére kilenc régóta várt filmet mutat be országszerte a Cirko Film május 27. és 30. között. A filmeket hetekkel (vagy hónapokkal) a mozibemutató előtt láthatja a hazai közönség az Ideje moziba menni! fesztivál keretében.

Egyaránt lesznek szórakoztató és gondolatébresztő filmek, fesztiváldíjas alkotások, könnyű, romantikus vígjátékok és egy bensőséges dokumentumfilm is.

A fesztiválhoz 22 mozi csatlakozott, köztük hat budapesti művészmozi és 16 vidéki filmszínház. A mozik teljes listája a cikk végén található.

A fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, az angol Tóvidék lélegzetelállító tájain forgatott megindító romantikus dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével. Megtörtént eset nyomán keletkezett a holokauszttúlélő különleges történetét bemutató Perzsa nyelvleckék és a 21. század kihívásaira – internetes zaklatás, közösségi média, reklámpszichológia – érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése is. Az egyedi hangú lengyel szerző, Małgorzata Szumowska új filmje, a Soha többé nem fog havazni a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. Misztikus történet, melyben karizmatikus gyógyító bolygatja fel egy gazdag lakópark unalmas, szorongással teli világát.

Stanley Tucci és Colin Firth – Szupernóva (Cirko Film)

Andrej Koncsalovszkij történelmi filmje, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak! is Velencében debütált, ahol a zsűri különdíjával jutalmazták. A film egy elkötelezett kommunista párttitkár meghasonlását mutatja be. Korunk egyik legjelentősebb képzőművészének történetét egy bensőséges hangvételű dokumentumfilmből ismerhetjük meg: a Gerhard Richter, a festő segítségével betekintést nyerhetünk az alkotás folyamatába, illetve a nyilvánosság elől rejtőző művész múltjába és gondolataiba. A Rosa esküvője egy középkorú nő eszmélését és magára találását mutatja be mediterrán hangulatban, sok családi civakodással és igazi spanyol temperamentummal.

Könnyedebb alkotások is várják majd a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó nézőket: a Szenvedélyes szomszédok című spanyol kamaradarab, amelyben a zseniális Javier Cámara neurotikus, Woody Allen-i alakításán nevethetünk, valamint a Mese a barátságról című francia film rivalizálásról, összetartozásról, emberi kapcsolatokról.

Előzmények törlése (Cirko Film)

Az Ideje moziba menni fesztivál helyszínei:

Cirko-Gejzír Mozi, Budapest

Corvin mozi

Kino Café Mozi

Művész Mozi, Budapest

Puskin Mozi, Budapest

Tabán Mozi, Budapest  

10’S mozi, Nyergesújfalu

Apolló Mozi, Pécs

Art mozi, Zalaegerszeg

Barátság mozi, Székesfehérvár

Belvárosi Mozi, Szeged

Center Mozi, Békéscsaba

Duna Mozi, Visegrád

KMKK Art Mozi, Celldömölk

Krúdy Mozi, Nyíregyháza

Lehel Film-Színház, Jászberény

Művészetek Háza, Miskolc

Otthon Mozi, Kecskemét

P’art Mozi, Szentendre

Savaria Mozi, Szombathely

Szivárvány mozi, Kaposvár

Tisza mozi, Szolnok

CÍMKÉK: