Hang Nélkül 2

|

Új magyar előzetes érkezett a népszerű horror folytatásához

A 2018-ban nagy sikereket aratott horrorfilm folytatása már fél éve várat magára, de úgy tűnik, a rajongók végre elcsíphetik a nagyvásznon. Június 10-i premierdátuma mellé egy szinkronos előzetes is érkezett.

Forrás: UIP Duna Film Tumblr

A színészből rendezővé avanzsált John Krasinski eredeti horrorvíziója, a Hang nélkül 2018 egyik legnagyobb meglepetése volt a műfaj rajongói számára, a folytatást pedig (hollywoodi szokás szerint) az eredeti kasszasikere után azonnal be is jelentették. Eredetileg 2020 márciusára tűzték ki a bemutatót, majd történt, ami történt. Végül több, mint egy év feszült várakozás után végre a magyar mozikba is megérkezik.

Hogy mire a nagy felhajtás? A Hang nélkül mondhatni jókor volt jó helyen. Egy posztapokaliptikus világban játszódik, melyben az emberiség nagy része kipusztult, a túlélőket pedig rejtélyes lények vadásszák, vakon, de ultra-kifinomult hallással. Meglovagolva a disztópikus filmek trendjét (és aktualitását) ez az alaphelyzet tökéletes táptalaja egy karfát markolós horrornak. Sikere viszont abban rejlik, hogy maximálisan ki tudta aknázni a benne rejlő potenciált. Valami, ami Hollywood horrorfilmjeinek kínosan ritkán sikerül.

Így természetesen elkerülhetetlen volt a folytatás, amiben a rendező felesége, Emily Blunt mellett John Krasinski is visszatér, a stáb pedig kiszélesedik, akárcsak a karakterek világa. A legújabb előzetesben ezekkel az új szereplőkkel is találkozhatunk. Dijimon Hounsou (Véres gyémánt, Amistad) és Cillian Murphy (28 nappal később, Eredet) a kipusztult világ két túlélőjét alakítják, akikkel karaktereink útja összeakad, miután az első rész eseményei után kénytelenek elhagyni otthonukat és belevágni az ismeretlenbe.

Az előzetesben kiemelt kritikusi idézet szerint „ez az az élmény, amire a mozit kitalálták”. Június 10-én ennek mi is utánajárhatunk, amikor a film a magyar nagyközönség elé kerül „csak a mozikban”.

CÍMKÉK: