Fődíjat nyert a Rossz versek Monte-Carlóban

|

Reisz Gábor önéletrajzi filmje

Először nyerte magyar film a monte-carlói Nemzetközi Filmfesztivált

A Rossz versek kapta a fődíjat az Emir Kusturica által elnökölt zsűritől. A fesztivál történetében először nyerte el a fődíjat magyar film. A díjat Reisz Gábor személyesen vette át a fesztivál záró gálaestjén, akinek filmje A meztelen Juliet című filmmel is versenyben volt a fődíjért.

A világhírű szerb filmrendező, Emir Kusturica által elnökölt zsűri végül a Rossz verseket választotta a fesztivál legjobbjának. Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik: megvalósíthatók-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk.

 “Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk” – mondta el Reisz Gábor, aki a Rossz versek főszereplője is egyben.

Reisz Gábor a Filmalap támogatással készült diplomamunkája, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan óriási siker volt, rövid időn belül kultfilm lett belőle, és világszerte díjakkal jutalmazták a filmfesztiválokon.

A VAN sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvén. A Rossz verseket tavaly decemberben mutatták be a hazai mozik, nemzetközi premierje az A kategóriás tallinni filmfesztiválon volt, nemrég Torinóban három zsűri is díjazta olaszországi fesztiválpremierje alkalmával.

CÍMKÉK: