A feleségem története – előzetes

|

Enyedi Ildikó új filmje szeptember 23-ától a mozikban

Enyedi Ildikó Cannes-i versenyprogramba válogatott filmjének előzetese végre megérkezett. A feleségem története Füst Milán regényén alapuló, sodró tempójú, magas fokon izzó dráma a holland Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével szeptember 23-ától látható a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozik be nagyközönség előtt.

Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye a holland teherhajó kapitány Störr Jakab és Lizzy érzelmektől fűtött története.

A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és az Adéle életéből ismert Léa Seydoux alakítja. Látható továbbá Louis Garrel, Ulrich Matthes, Jasmine Trinca, valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.

Gijs Naber és Léa Seydoux

A film forgatókönyvét Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a zeneszerző Balázs Ádám. A film vezető produkciós irodája, a magyar Inforg-M&M Film (Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Muhi András) jegyezte Enyedi Ildikó előző filmjét is.

A feleségem története magyar, német, olasz koprodukcióban, francia részvétellel, a Nemzeti Filmintézet 1,15 milliárd forintos támogatásával készült.

A filmet szeptember 23-ától vetítik a hazai mozik a Mozinet forgalmazásában. További részletek a film Facebook oldalán.

CÍMKÉK: