Egyéves a Magyar Film Adatbázis

|

Filmek, videók, toplisták

A közelmúltban ünnepelte megalakulásának első évfordulóját az IMDB hazai megfelelőjeként is emlegetett portál, a Mafab.hu (Magyar Filmadatbázis). Vajon mire volt elegendő ez az egy év a portál számára?

art7

A tavalyi év elején nagy ambíciókkal indult útjára a hazai internetes szféra egyik legnagyobb 2015-ös vállalkozása, a Mafab.hu. A portál megalkotói akkor azzal az ígérettel kecsegtették a hazai filmkedvelőket, hogy olyan, az országban példa nélküli nagyságú és részletességű filmadatbázist szeretnének kiépíteni, mely képes lehet alternatívát nyújtani az IMDB hazai felhasználóinak. Ennek értelmében a Mafab.hu adatbázisában a látogatók több tízezer olyan filmhez férhetnek hozzá, melyeket Magyarországon nem mutattak be.

A portál jelenleg több mint 270 ezer filmről és sorozatról, valamint 1,5 milliónál is több filmes személyiségről kínál részletes adatokat. A Mafab azonban nem pusztán száraz adatbázis, ugyanis a látogatók a részletes adatlapok (ahol a teljes stáblista, filmtartalom, képek, videók, kapcsolódó filmek ajánlója és a válogatott hazai kritikák gyűjteménye is elérhető) mellett filmhírek, toplisták, box-office elemzések, tévé- és moziműsor, exkluzív érdekességek, előzetesek, kép- és plakátgalériák közt is böngészhetnek, sőt, maguk is kiveheti a részüket az adatbázis bővítéséből.

„Szerettük volna, hogy a látogatók a magukénak érezzék a portált, hogy a Magyar Filmadatbázis egyfajta közösségi felületként is szolgáljon a filmkedvelők számára. Ezért lehetővé tettük, hogy a hozzászólásokon túl érdemi módon is hozzá tudjanak tenni az adatbázishoz életrajzok, érdekességek írásával, vagy filmes, illetve személyiség listák készítésével. A legaktívabb felhasználóinkat pedig minden hónap végén megjutalmazzuk” – mondta el Horváth Gergő, a Mafab főszerkesztője.

Bár az oldal komoly sikereket ért el az első évben, kérdéses, milyen arányú növekedésre számíthatnak a látogatók számának tekintetében, de az első kitűzött célt – a legnagyobb hazai filmadatbázis kiépítését  – vélhetőleg már teljesítették. Ez pedig elégséges alapot nyújthat a bizakodásra.

CÍMKÉK: