Megérkezett A játszma előzetese

|

Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter és Kulka János

 

A vizsga című nagysikerű, szocialista korszakban játszódó krimit éppen 10 éve mutatták be itthon, idén ősszel pedig érkezik a folytatás hasonlóan parádés szereposztással. A játszma Köbli Norbert tollából és Fazekas Péter rendezésében készül. Az első előzetes online elérhető.

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Kulka János és Staub Viktória  Fotó: InterCom

„Nem megismételni akartuk A vizsga bravúrját, de azt szeretnénk, hogy A játszma legalább olyan meglepő puzzle legyen, mint az elődje volt.” Mondta Köbli Norbert, a film írója.

„Nagyon örültem a felkérésnek, és nagyon szívesen vállaltam a feladatot.” Nyilatkozza Kulka János. „Egy kémet játszom, akiről sosem tudni, jót akar-e, vagy rosszat. A figura és köztem van némi hasonlóság… De legyen ez inkább meglepetés.”

A filmet október 14-től láthatjuk a magyar mozikban.

Nagy Zsolt A játszma forgatásán   Fotó: InterCom

Forgalmazza az InterCom.

CÍMKÉK: