A feleségem története a CineFesten

|

Enyedi Ildikó új filmje a fesztivál zárófilmjeként mutatkozik be itthon

A 2021. szeptember 10-18. között zajló 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be Magyarországon először Enyedi Ildikó új filmjét, A feleségem történetét. Szeptember 18-án a Cannes-on premiereztetett film zárja a fesztivál rangos műsorát.

A július 14-i Cannes-i világpremier és szinte közvetlenül a 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon történő észak-amerikai debütálás után, szeptember 18-án a hazai közönség is láthatja A feleségem történetét a CineFest Kitekintő szekciójában, versenyen kívül. Ez lesz az első alkalom, hogy a filmet magyar szinkronnal vetítik.

„Azt hiszem, nagyon sokan félre értik a regényt, mert csak egy féltékenységi sztorit látnak benne. A kortárs laudációk pedig főként a nyelvi leleményre tették a hangsúlyt és nem a mögötte lévő filozófiai mélységekre, amit humorral, könnyedséggel és ennek a házassági történetnek a kanyarjaival leplez tulajdonképpen Füst Milán. Azt gondoltam, érdemes egy kicsit megnyitni ezt az oldalát a regénynek, hátha azok, akik a film után elolvassák, érzékenyebbek lesznek erre az aspektusra.” – nyilatkozta Enyedi Ildikó.

A feleségem története stábfotó Máltán
Fotó: S. Kapitany Film

A film szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

CÍMKÉK: