Wolfwalkers a legjobb animációs film

|

Kioszották a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait

Szombat este a kecskeméti Hírös Agórában kiosztották a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait. A hatfős zsűrinek kilencven versenyfilm közül kellett választania 19 kategóriában. A fődíjat a Kells Titka és a Tenger dala rendezője, Tomm Moore legújabb filmje a Wolfwalkers kapta.

Wolfwalkers

A legjobb magyar és európai tévésorozat, a legjobb 3 D-s film, valamint a legjobb forgatókönyv díját Horváth Mária a Cigánymesék alkotója viheti haza. A legjobb animációs munkáért járó díjat Ulrich Gábor Dűne című kisfilmjének ítélték, csakúgy, mint a Magyar Filmkritikusok díját. A legszínvonalasabb képi formanyelvért Szöllősi Anna Helfer című filmjét méltatták. A legjobb rövidfilm díját megosztva kapta Rofusz Kinga Otthon és Darabos Éva Pá kis panelom! című munkája. A legjobb elsőfilmesnek Osztós Zsófia bizonyult Akárhová című filmjéért. A kétévente megrendezett nemzetközi seregszemlére idén augusztus 11-15. között került sor. 15-én vasárnap a közönség újra megnézheti a nyertes alkotásokat.

Cigánymesék

A legjobb diákfilm díját Gyarmati Lejla Mostanában nagyon című alkotása kapta, Osztós Zsófia Akárhová című filmjéért, Wator Ádám Patrik pedig a Sunshower-ért dicséretben részesült. A legjobb alkalmazott animáció díját Pataki Szandra vihette haza Globális öngyilkosság című munkájáért.

A kritikai író pályázat nyertese Szabó Hajnalka Így alszunk mi című írása lett. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Ifjúsági zsűri díját B. Nagy Ervin: Cserebogarak 2. Papp Laci című rövidfilmje nyerte.

Akárhová

A nyertes alkotásokat vasárnap, a KAFF utolsó napján ismét levetítik Kecskeméten.

CÍMKÉK: