Vakációváró Fesztivál a Városmajorban

|

Nyárindító családi nap 2019. június 8-án

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertje, kreatív foglalkozások, arcfestés, légvár és további vidám mulatságok várják a közönséget az idén is megrendezésre kerülő egész napos városmajori Vakációváró Fesztiválon, mely egy 12 héten át tartó programsorozat nyitánya lesz.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar

Negyedik alkalommal rendezik meg az egész napos családi programot kínáló Vakációváró Fesztivált a Városmajori Szabadtéri Színpadon és környékén. A nap színes programjai és a remek hangulat ízelítőt ad majd a színház kínálatából és bemutatja, miért érdemes figyelemmel kísérni a Városmajori Szabadtéri Színpad egész nyáron át a tartó programkínálatát és visszalátogatni Buda kedvelt nyári helyszínére a gyerekekkel is, ahol 12 héten át tartó gyerekszínházi előadások várják majd a családokat minden szombaton.

A Vakációváró Fesztivál Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar különleges koncertjével kezdődik, június 8-án, 10.30-tól, amelyen mese-erdő közepébe hívnak minden gyereket és gyereklelkű felnőttet. A gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített verseiből megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A koncert az egész nyáron át tartó matinésorozat nyitánya. A programok között kézműves foglalkozások, interaktív játszóház, vándorjátszótér, kutyás érzékenyítő bemutató, arcfestés és légvár kínál felhőtlen szórakozást a gyerekeknek.

A koncert után ingyenes programokra várják az érdeklődőket. A Felelős Szülők Iskolája edukációs és élményprogramokkal érkezik majd a Városmajorba. A kreativitás kulcsa – QUADRO projekt című kreatív-fejlesztő játszóházban a gyerekek számítógéppel, három dimenzióban tervezhetik meg, amit a fejükben megálmodtak, majd meg is építhetik azt. Okoskutya-bemutatójuk pedig az egészséges életmód, az érzékenyítés és a fogyatékosság elfogadása jegyében azt mutatja be, hogyan segíthet bennünket mindebben társunk, a kutya. Ennek során a gyerekek interaktív módon ismerkedhetnek meg pár kutyás sporttal, a kutyák pedig különböző ügyességi feladatokat mutatnak be.

A foglalkozások között a szabadba kihelyezett Csupa-csoda játszótéren a gyerekek önfeledten játszhatnak, vagy bolyonghatnak a lovagi várat idéző légvárban.

2019 június 8. (szombat) 10:30-tól – 15.00

Városmajori Szabadtéri Színpad


10.30 –
Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar

interaktív mesekoncert

Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében.

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a dalok.  Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” /Lackfi János/

A koncert jegyköteles!


11.30 – 15.00

INGYENES programok az étteremben és a színpad környékén:

A kreativitás kulcsa – QUADRO projekt

Érzékenyítő kutyás foglalkozás

Csupa-csoda játszótér

Légvár

Arcfestés

További részletek: www.szabadter.hu

CÍMKÉK: