Fiatalok Szabadtéri Fesztiválja július 30-án

|

Jankovics Marcellre emlékezik a FISSZ FESZT

Július 30-án kezdetét veszi Dunakeszi családi fesztiválja, a FISSZ FESZT. Az eseményen Jankovics Marcell Kossuth-díjas filmrendezőről tartanak megemlékezést a szervezők. A fesztiválon többek között klasszikus és könnyűzenei koncertek, valamint táncművészeti és színházi előadások közül válogathat az érdeklődő.

Jankovics Marcell
Forrás: Magyar Művészeti Akadémia Facebook

Jankovics Marcell animációinak ikonikus szereplői a művész úr özvegye, Rubovszky Éva segítségével a fesztivál pólóin tisztelegnek a nemzet művésze előtt. Az Oscar-díj jelölt Sisyphus, Az ember tragédiája és a Magyar Népmesék figuráival díszített pólók támogatói összeggel megvásárolhatók. Az ebből befolyó összeg a pandémia nehézségeit elszenvedő művészeket támogatja.

Fellép többek között a Bohemian Betyars, CéAnne, Báró Maszkura, Pásztor Márk és Zenekara, a Skyfanatic, és a Várkonyi Csibészek.

Bohemian Betyars
Forrás: FISSZ FESZT

Klasszikus zenei vonalon Beeri Benjamin, Egyed Hunor, Szabó Sára és Hirling Bettina kamarazenei formációja, Biri Gergely, Baranyai Barnabás és a Milleniart Ensemble színesítik a palettát.

A fesztiválon helyet kapnak musical és operett koncertek, valamint a FISSZ FESZT kiemelt vendége, Esztergályos Cecília mesél a közönséggel pályájáról.

A gyerekek sem maradnak szórakozás nélkül. Bábelőadások, kézműves foglalkozások és cirkuszi előadások sokasága várja a kicsiket. A nagyobb korosztály pedig Viktor Balázs rendhagyó irodalomóráján vehet részt.

Baross Imre artistaképző intézet növendékei
Forrás: FISSZ FESZT

CÍMKÉK: