Bartók Feszt’

|

Minőségi kultúrával telt biztonságos otthon a Bartók-negyed

Random Trip, Dés László és Nagy Ervin, Kollár-Klemencz Kamarazenekar – csak néhány név Újbuda új, kulturális-közösségi fesztiváljáról, mellyel a kerület a főváros programkínálatát szeretné színesíteni, szeptember 17-én. A Bartók Feszt’ a Bartók-negyedről szól, de nem csak a Bartók-negyednek.

A szervezők kurrens és aktuális témákkal foglalkozó civil szervezetek közül válogattak a város és a fenntarthatóság témakörében az érdeklődőknek, miközben két színpadon egész nap koncertek várják a látogatókat. Az egész napos ingyenes eseményen 5 zenei előadóval, 14 hazai szervezettel, 40 családi és felnőtt programmal, gyermekkoncerttel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket.

A Bartók-negyed kezdeményezésről:

A Bartók-negyed Budapest azon belvárosi része, mely a XI. kerületi Bartók Béla utat és a környező utcákat foglalja magában a Műegyetem rakparttól egészen a Karinthy Frigyes útig. Különlegessége abban rejlik, hogy önmagában megtestesíti a 15 perces városrész koncepcióját: gyalogszerrel minden fontos szolgáltató és intézmény 15 percen belül elérhető a lakók számára. Közben pedig a kerület önkormányzata külön figyelmet fordít arra, hogy a területen helyet kapjanak a minőségi, sokszor nagy múltú kulturális, gasztronómiai és közösségi szolgáltatók, azonban a jelenlétükkel támogassák, ne pedig elnehezítsék a lakókörnyezet békéjét és különlegességét.

A Bartók-negyedben tehát egymás mellett megfér a minőségi kultúra és szórakozás, mindeközben pedig egy biztonságos és feltöltődést nyújtó otthon a lakosok számára.

Ilyen az a (bel)város, ami valóban (túl)élhető.

Bővebben itt olvashat az eseményről.

CÍMKÉK: