Institut Français de Budapest: Utcabál a Duna-parton

|

Tahiti, break tánc, népzene – július 13.

Július 13-án, a francia nemzeti ünnep alkalmából ingyenes koncertekkel vár a Francia Intézet

Az Utcabálra idén is színes programmal állítottak össze. Az est elején egy workshop keretében sajátíthatják el a mozogni vágyók 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok új sportágának, a break táncnak az alapjait. Ezt követően tahiti táncbemutatón vehetünk részt, ahol megidézik az olimpiai szörfversenyek idei helyszínének, Tahitinek szellemét. Az utcabál második felében az Ötödik Évszak világzenei és a Romano Glaszo európai cigány és magyar népdal-feldolgozásaira rophatjuk a táncot. Az estet Daniel Moritz fergeteges DJ-szettje zárja.

Az utcabál programja

■ 18:00–19:00 Break tánc workshop
Franciaország a hiphop fellegvára, nem véletlen, hogy a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon hivatalos sportágként szerepel a break tánc.
Az Utcabálon kipróbálhatjuk ennek az akrobatikus sportágnak a mozdulatait! A Master Dance iskola egyik tanára egy egyórás workshop keretében mutatja be a sportágat.

■ 19:15–19:45 Tahiti tánc- és dobshow
A tahiti tánc egy réges régi, vibráló, játékos, történetmesélő tánc, amely Polinézia szellemét és lelkét testesíti meg. A Manahiti Táncosok és Dobosok bemutatóján megelevenedő történetek túlmutatnak időn és kultúrákon, egyetemes, örök értékeket közvetítenek. A dobok erőteljes, érzéki ritmusának nem fogsz tudni ellenállni!

■ 20:00–21:00 Ötödik Évszak
Zenéjük alapját a kárpát-medencei népzene adja, eredeti hangjukat pedig a dalszövegekben felbukkanó verseknek, a nem közismert népzenei elemek beemelésének és az improvizatív műfajok felé való nyitottságuknak köszönhetik.

 

■ 21:15–22:15 Romano Glaszo
Az együttes zenei palettáján európai cigány, magyar, szerb, román, balkáni és zsidó népdalok feldolgozásai szerepelnek. Játékukkal nyitottságra és elfogadásra inspirálnak.

■ 22:30–24:00 Daniel Moritz
Stílusa az underground zenei és a ballroom szcénában egyaránt gyökerezik, a house, a hard groove, a dark disco és a voguing ütemek egyedi keverékét hozza a tánctérre.

A rendezvény  ingyenes.

Időpont: július 13.

Helyszín: Francia Intézet / Institut Français de Budapest

CÍMKÉK: