Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

|

Három júliusi rendezvény

A Magyar Nemzeti Galéria idén tizedjére rendezi legnépszerűbb nyári programsorozatát, a Borszerdákat. Júliusban, szerda esténként kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval készülnek. Az idei Borszerdák témája: Színek, ízek, képek, s ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany – áll a programok középpontjában.

Forrás: mng.hu

Idén nyáron 3 alkalommal, ősszel pedig két napon tart Borszerdát a Galéria.
Július 7-én, 14-én és 21-én a Magyar Nemzeti Galériában, míg az utolsó, július 28-ai programon a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban lesz a Borszerda est.

A programsorozaton Kocsis-M. Brigitta beszélget a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria és a Villa Pátzay Pincészet képviselőivel. Az érdeklődők megtekinthetik a Vágyott szépség című preraffaelita gyűjtemény remekműveiből válogatott tárlatot.

A rendezvényt színesítik a Pannonhalmi Főapátság -, a Laposa pincészet és az Etyeki Kúria bemutatói. Kocsis-M. Brigitta, háromszoros újságírói díjas műsorvezető beszélgetései művészekkel, pszichiáterrel, üzletemberrel. Az esemény zenei vonalát Oláh Kálmán zenész, zeneszerző, a Gyárfás Family Trió és Gáspár Károly Trió erősíti. Három művészettörténész ad előadást az esemény három napján: Krasznai Réka Munkácsy párizsi szalonjába varázsolja a látogatókat, Mácsay Kriszta a lázadó francia művészekről, Halász Rita pedig a zöld szín természeti megnyilvánulásairól tart előadást. Napi több tárlatvezetésen vehet részt a Galériába látogató: Sepsey Zsófia művészettörténész, Koós Nikolett és Király Zsuzsanna múzeumpedagógus, valamint Százados László segítségével.

További információk és jegyvásárlás: https://mng.hu/vissza-a-muzeumba/

CÍMKÉK: